ponedeljek, 18. april 2011

Matične celice pri dvojčkih - finančni vidik

Si morda tista srečka nosečka, ki pričakuje drastično povečanje družine? Ne le za 33% temveč za 50% ali več? Čestitke, to pa je nekaj posebnega. 

Vir: http://www.rachelludwigphotography.com/blog/tag/abbotsford-twin-baby-photography/
Imeti dvojčke, trojčke je svojevrsten izziv, ki prinaša marsikaj lepeg. Pa tudi kakšno skrb več, kot jo imajo konkvencionalne mamice "enojčkov". Eden izmed izzivov je prav gotovo finančni vidik. Dva para bodijev, dvojni voziček, dve lupinici, 2x toliko pleničk... No, če bi bile finance edini kriterij pri odločanju o potomcih, bi bilo malih Slovečkov vsako leto manj. Kako pa je s shranitvijo MC, je tudi dvakrat dražje?

Malo sem pobrskala po straneh zasebnih bank pri nas in ugotovila naslednje: da, dražje je. Vendar (juuuhuuu!) ne 2x dražje. Enako, kot bo po novem verjetno z vrtci. Na drugo kepico boš imela 50% popusta. Če malo pomisliš, niti ni slabo, za ta kapitalističen svet. Tvoja dvojčka bosta imela namreč enako shranjen vzorec kot vsi "enojčki". Vsak svoj set za shranitev, svoj vzorček, ki bo testiran, obdelan in svoje dokumente, certifikat. In ne pozabi, dva vzorčka pomenita tudi dvojno zavarovanje v primeru težav.

Torej, bodoča mamica dvojčkov, takole je s financami. Denarnica bo definitivno nekoliko tanjša kot pri ostalih mamicah. Bo pa zato hiša pokala po šivih. Od smeha, joka in vsega vmes, kar prinesejo male kepice. In še nekaj - ali ni kul biti mamica dvojčkov? :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar